Άρθρο Localit 09 Οκτωβρίου, 2012

Ζούμε Μαζί: Δημιουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου και ΚΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Δύο νέες δομές για άπορα και οικονομικά ευπαθή άτομα, πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης «Ζούμε Μαζί».

Πρόκειται για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, μια νέα υπηρεσία που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον επόμενο μήνα σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με εθελοντές οδοντίατρους οι οποία θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

 Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2700 δημότες της συμπρωτεύουσας, συνεχίζουν να δέχονται δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, φροντίδας και πρόνοιας που παρέχονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και  οι διαδικασίες για τη λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) στην έδρα της Δημοτικής Επιχείρησης στην οδό Καρακάση 1, ώστε από το επόμενο έτος 2013, τα προγράμματα που θα προσφέρονται να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχει η δυνατότητα να υλοποίησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Σκοπός αλλά και φιλοδοξία της επιχείρησης είναι η διαρκής υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα καθώς και η αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων πολιτών με τη δημιουργία ανάλογων δομών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, σημειώνει η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ζούμε Μαζί», Δήμητρα Αγκαθίδου.

 Με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού δημοτών εξακολουθούν να λειτουργούν τα προγράμματα:

 • «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Παρέχει κατ’ οίκον υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και ειδικότερα σε 500 περίπου πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης, διανέμοντας παράλληλα συσσίτιο σε περίπου 70 άπορους. 
 • ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Η.Φ.Η.). Παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε 40 ηλικιωμένους με άνοια/νόσο Αλτσχάιμερ και σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. 
 • ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.). Δημιουργική απασχόληση σε παιδιά σχολικής ηλικίας  στα δύο Κ.Δ.Α.Π.  που  εξυπηρετούν συνολικά 152 οικογένειες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
 •  ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ). Δημιουργική απασχόληση σε παιδιά με αναπηρία ή έφηβους με νοητική στέρηση ή και κινητική αναπηρία. Εξυπηρετεί συνολικά 92 οικογένειες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. 
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. Απόκτηση πιστοποίησης ACTA του Α.Π.Θ., με  παρακολούθηση ετησίως 500 πολιτών, όλων των ηλικιών. Μείωση διδάκτρων από 130€ σε 110€. 
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. Εκμάθηση Αγγλικής Γλώσσας και απόκτηση πιστοποίησης σε επίπεδο Lower, αναγνωρισμένη από το Α.Σ.Ε.Π. με  δυνατότητα εξυπηρέτησης 300 πολιτών ετησίως. 
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ. Εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας  με δυνατότητα εξυπηρέτησης 550 πολιτών ετησίως. 
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Κ.Α.Π.Η. Εκμάθηση στις εγκαταστάσεις των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέλη τους. 
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ. Πρόγραμμα εκμάθησης κοπτικής – ραπτικής με δυνατότητα εξυπηρέτησης 150 πολιτών ετησίως. 
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ : α) Τμήμα κηροποιίας και β) Τμήμα χειροτεχνίας – κατασκευών με δυνατότητα εξυπηρέτησης συνολικά 70 σπουδαστών ετησίως. 
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΩΝ. Συμβουλευτική – Υποστήριξη ανέργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση» 
 • ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ. Έγκριση 65 θέσεων εργασίας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. 

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με επιμέρους προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε: Τηλ 2310-313414, φαξ: 2310-318334,email: mail@zoumemazi.org, website: http://www.zoumemazi.org/

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…