Άρθρο Localit 26 Νοεμβρίου, 2013

Ζάκυνθος: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης

πλατεία ζακύνθουΕγκρίθηκε με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η ένταξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού και της ευρύτερης περιοχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά» για χρηματοδότηση.

Ο προϋπολογισμός του έργου, στόχος του οποίου είναι η αισθητική βελτίωση της πόλης, η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και η οικονομική ανάπτυξη της Ζακύνθου, ανέρχεται στο ποσό των 2,9 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για μια παρέμβαση ευρείας κλίμακας που εκτός από την πλατεία Σολωμού, συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, δηλαδή: η παραλιακή οδός μπροστά από την πλατεία, η οδός Δ. Ρώμα, Αγίων Πάντων, Εθνικής Αντιστάσεως, Λ. Ζήβα, Μαντζάρου, Λ. Ζώη, Ριζοσπαστών, Καρβέλα και Δεσύλλα.

Στην πλατεία, προβλέπεται: νέα δαπεδόστρωση με μαρμάρινες πλάκες και ψυχρούς κυβόλιθους, πέργκολες σκιασμού και ξύλινα decks για την καλύτερη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν τα καταστήματα, νέα παρτέρια υψηλής και χαμηλής φύτευσης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου καθώς και αρχιτεκτονικός φωτισμός όλων των δημοσίων κτιρίων που περιβάλλουν περιμετρικά την πλατεία και βιοκλιματικά κανάλια αερισμού.

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας προβλέπεται: τοποθέτηση βιοκλιματικού καναλιού αερισμού, περισσότερο πράσινο, νέες πέργκολες σκιασμού, ξύλινα decks, ενώ στις περιφερειακές οδούς που αναφέρονται παραπάνω προβλέπεται: η βελτίωση του οδοστρώματος με αντικατάσταση της υπάρχουσας ασφάλτου με ψυχρή, η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης με περιορισμό της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, επίστρωση του οδοστρώματος με ψυχρούς κυβόλιθους περισσότερα δέντρα και χαμηλή φύτευση καθώς και υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…