Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2013

Ζάκυνθος: Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων

kanonistikhΤροποποίηση της Κανονιστικής που αφορά στις κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους των καταστημάτων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Σολωμού στη Ζάκυνθο, ώστε να εναρμονιστεί με τη μελέτη της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού, και των οδών που την περιβάλλουν, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Στόχος η ομοιομορφία, η ευταξία και η αισθητική αναβάθμιση στους κοινόχρηστους χώρους και κυρίως στο κέντρο της πόλης που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όσον αφορά τις κατασκευές, στους κοινόχρηστους χώρους προβλέπεται, η χρήση ξύλινων decks τα οποία έχουν καλύτερη βιοκλιματική συμπεριφορά στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ενώ παράλληλα δεν δημιουργούν προβλήματα ελέγχου στην οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Η Κανονιστική,  περιλαμβάνει  επίσης την τοποθέτηση κινητών τεντών με ξύλινες σταθερές πέργκολες.Θα ισχύσει για τα καταστήματα που βρίσκονται στην πλατεία Δημοκρατίας και στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Για την απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης τόνισε πως έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί η Κανονιστική, ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά το κέντρο της πόλης και να γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες.  Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συγκεκριμένης παρέμβασης, η υλοποίηση της οποίας αποτελεί μέρος συνολικής μελέτης που αφορά την βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…