Άρθρο Localit 12 Οκτωβρίου, 2011

(Ξένη δημοσίευση) Δήμος Αθηναίων: Ποδηλατικός γύρος 2011, Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Ο  Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 10.00 το πρωί, ενώ για τα Α.μεΑ. θα γίνει στις 9.45 το πρωί από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Ο τερματισμός και για τις δύο διαδρομές θα γίνει στο Ζάππειο. 

Σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι “Κάνω χώρο στο ποδήλατο. Δίνω ζωή στην πόλη μου” και σκοπός της είναι να αναδείξει την προσφορά του ποδηλάτου ως ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και προσφοράς καλύτερης ποιότητας ζωής.  

Στη συνέντευξη τύπου που πρόσφατα παραχωρήθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και την Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη με αφορμή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της Δημοτικής Αρχής. 

H πρόταση για τον ποδηλατόδρομο που θα συνδέει την Ακαδημία Πλάτωνος με το Γκάζι κατατέθηκε από το Συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά, αλλά υιοθετήθηκε με γενναιότητα από το Δήμαρχο και πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς που συμμετέχει και στην Οργανωτική Επιτροπή του Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας 2011. 

Ο κ. Αμυράς επεσήμανε επίσης πως για πρώτη φορά θυσιάζονται θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για να δοθούν σε άλλο μεταφορικό μέσο αλλά και για πρώτη φορά η Δημοτική Αρχή ανοίγει τις πόρτες της στις ποδηλατικές κοινότητες. Η αρχή έγινε με τη συνάντηση της κας Ψαράκη με εκπροσώπους ποδηλατικών κοινοτήτων και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό συνεχών συναντήσεων. 

Τέλος, ανέφερε πως για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων θα εφαρμόσει το πρόγραμμα «Με το ποδήλατο στην εργασία» που έχουν ήδη «τρέξει» οι ποδηλατικές οργανώσεις με μεγάλη επιτυχία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.  Αμυράς : «Κύριε Δήμαρχε, ανοίξτε την πόρτα στις ποδηλατικές οργανώσεις, αυτοί ξέρουν πολύ καλύτερα και από εμένα, εγώ είμαι απλά η φωνή τους εδώ. Θα κάνουν τη δουλειά σας με εξαιρετικό τρόπο». 

Επίσης, ο «Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011» είναι αφιερωμένος στην Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων προς Μεταμόσχευση και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα πως η ανιδιοτελής προσφορά και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την οικοδόμηση της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης, διοργανώνει στις 15 Οκτωβρίου από τις 17.00 -19.00 μ.μ. στο Πάρκο Ριζάρη, αθλητική γιορτή για τα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και  νηπιαγωγείων, με την καθοδήγηση των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας και την πραγματοποίηση διαδραστικών παιχνιδιών. 

Οι εγγραφές για τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας 2011 συνεχίζονται on line στο www.ona.gr, στους χώρους του ΟΝΑ και στα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων. 

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η COSMOTE, ενώ χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι οι : Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Active Cap, ΕΛΤΑ, ΝΙΚΕ, Cyclist.gr, Oakley και Αθήνα 9.84.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…