Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2012

«Βραδιά …Μέρκελ» στα Τρίκαλα μέσω Θεσσαλονίκης

«Βραδιά φθηνού φαγητού» σχεδιάζει να καθιερώσει ο Δήμος Τρικάλων, με στόχο την τόνωση των επιχειρήσεων εστίασης της πόλης, αντιγράφοντας σχετική πρωτοβουλία στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επιδίωξη του Δήμου είναι να μπορούν οι πολίτες να τρώνε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε εστιατόρια, έναντι ενός χαμηλού και καθορισμένου τιμήματος. Μάλιστα, δημοτικός σύμβουλος της πόλης πρότεινε η βραδιά αυτή να ονομαστεί… «βραδιά Μέρκελ»!

Ο δήμαρχος Τρικάλων Χρήστος Λάππας δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι ήδη γίνονται συζητήσεις για το θέμα, προσθέτοντας ότι η ιδέα έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δημότες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους έναντι 10 ευρώ.

Πράγματι η ιδέα για φθηνότερο φαγητό μέσα στην κρίση ανήκει στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 ευρώ», η οποία ξεκίνησε πιλοτικά στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και συνεχίζεται καθώς η επιτυχία που είχε ήταν μεγάλη.

Στην πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκαν-και εξακολουθούν να εντάσσονται- εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, τα οποία προσφέρουν κάθε Τρίτη μενού με 10 ευρώ. Μέχρι σήμερα σύμφωνα με τους υπευθύνους, την πρωτοβουλία αγκάλιασαν  περισσότερα από 100 καταστήματα και προσφέρουν γευστικά μενού και πρωτότυπες συνταγές σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…