Άρθρο Localit 07 Ιανουαρίου, 2014

Βόλος: Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας

gynaika_thyma_viasΜέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει  στο Βόλο, η λειτουργία του Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας, γυναικών θυμάτων της βίας και των παιδιών τους, όπως  ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Π. Σκοτινιώτης.

Το έργο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους, στη δημιουργία ασφαλών χώρων και υποδομών για την υποστήριξή τους, καθώς επίσης στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα βίας και  καταπολέμησής της.

Ο Ξενώνας θα λειτουργεί σε χώρα κατάλληλα διαμορφωμένο και με το απαραίτητο προσωπικό που έχει προσληφθεί και το οποίο θα επιμορφωθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Για τη δημιουργία και τη λειτουργία του, ο Δήμος Βόλου εξασφάλισε χρηματοδότηση   ύψους  700.000 € από το ΕΣΠΑ. Η πρόταση εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2012 και αφορούσε την φιλοξενία 20 γυναικών με τα παιδιά τους σε ειδικό χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον Δήμο Βόλου για τον σκοπό αυτό.

Εκτός από τη διαμόρφωση του χώρου και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε αυτός να είναι λειτουργικός και κατάλληλος για την διαβίωση των γυναικών και των παιδιών τους, το πρόγραμμα καλύπτει και την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού,  ώστε οι γυναίκες και τα παιδιά  να έχουν την μέγιστη δυνατή υποστήριξη κατά  το διάστημα που θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα.

Το προσωπικό  θα αποτελείται από ένα Διοικητικό στέλεχος – διαχειριστή, και εξειδικευμένο προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδοψυχολόγο κλπ).

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…