Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2012

Βόλος: Ανάπλαση της πλατείας Ευαγγελιστρίας

Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας στο Βόλο, συνεχίζονται με εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, σύμφωνα με τη μελέτη και τον προγραμματισμό του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι συνολικής δαπάνης 524.000 ευρώ.

 Ήδη ξεκίνησαν οι φυτεύσεις υψηλού πρασίνου, με την φύτευση 130 δένδρων, ανάμεσά τους πλατάνια, τηλιές, σφένδαμοι, μανόλιες, πεύκα και κυπαρίσσια, μουριές, φοίνικες, ιπποκαστανιές, δαμασκηνιές, μηλιές, τούγιες, ιβίσκοι και δενδρώδεις τριανταφυλλιές.

Σύμφωνα με τους μελετητές και τον γεωπόνο της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε οι επιλογές να εμπλουτίσουν άμεσα το πράσινο της πλατείας, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον για το πράσινο καθώς θα υπάρχει μόνιμη εναλλαγή της ανθοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι φυτεύσεις  θα συνεχιστούν  με θάμνους διαφόρων ποικιλιών στα παρτέρια που έχουν διαμορφωθεί και θα ακολουθήσει αμέσως η τελική φύτευση με έτοιμο χλοοτάπητα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Φ. Λαμπρινίδης, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το πράσινο της πλατείας θα αυξηθεί κατά 60%.
Το κυριότερο όμως είναι ότι αντικαταστάθηκαν και ορισμένα ξεραμένα και άρρωστα δέντρα από νέα, ιδιαιτέρως θαλερά, και αποφεύχθηκε ταυτόχρονα ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας στα υπόλοιπα”.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων,  αφαιρέθηκαν από το χώρο της πλατείας άρρωστα δέντρα τα οποία είχαν πληγεί από νέκρωση φλοιού των κυπαρισσοειδών και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπήρχε κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας στα υπάρχοντα δέντρα της πλατείας. Συγκεκριμένα, για το λόγο αυτό αφαιρέθηκαν 5 ξεραμένα πεύκα, 2 αγγελικές και 3 μικρές αριζόνες.

Οι οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες στην πλατεία Ευαγγελίστριας έχουν ολοκληρωθεί πλέον κατά 90% περίπου, έχει εγκατασταθεί ο περιμετρικός φωτισμός, ενώ εκκρεμεί ο φωτισμός ανάδειξης του Ιερού Ναού και η ολοκλήρωση των φυτεύσεων.

Το έργο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…