Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2012

Τρέχω για την Κατερίνη

Αγώνα  Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», διοργανώνουν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 11.00 το πρωί, ο  Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». 

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «100 χρόνων ελεύθερης πόλης»..

Στην διεξαγωγή του αγώνα συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές συλλόγων και οργανώσεων της πόλης, ενώ σε αυτή την μεγάλη αθλητική γιορτή χρώμα πολιτισμού θα δώσουν κατά μήκος της διαδρομής οι μουσικές και τα χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Ήδη η ανταπόκριση των αθλητών, αλλά και φίλων του μαζικού αθλητισμού, που θα λάβουν μέρος είναι μεγάλη. Εκτός από την Πιερία – έχουν καταγραφεί συμμετοχές από την Κύπρο, την Λάρισα, την Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη, την Ημαθία κ.α. μέρη της χώρας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι, γεννημένες το 2000 και μεγαλύτεροι).
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012.

 

Περιγραφή αγώνα

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης(άγαλμα της ελευθερίας).

Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 100 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης.

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Πληροφορίες : επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr., και  του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…