Άρθρο Localit 10 Δεκεμβρίου, 2013

Το έργο «Αθήνα», σε συζήτηση με τον Γ. Καμίνη και τον επίτροπο Γ. Χαν

έργο ΑθήναΜε άξονα την παρουσίαση του σχεδίου αστικής ανάπτυξης «Έργο Αθήνα», ο δήμος Αθηναίων και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν την Πέμπτη το πρωί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ευρωπαϊκή Αστική Ανάπτυξη στην πράξη: το παράδειγμα της Αθήνας». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γ. Χαν.

Ο δήμαρχος και ο αρμόδιος Επίτροπος θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ωφελούμενους και δυνητικά ωφελούμενους από το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και με το κοινό.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πόλεων (Βιέννη, Άμστερνταμ, Μάντσεστερ και Λευκωσία), θα συμμετάσχουν σε ένα τρίωρο workshop ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, με θέμα « Η Αναζωογόνηση της πόλης».  Το workshop, έχει στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων της Αθήνας με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τις οποίες υπάρχουν ήδη συνεργασίες και επικεντρώνεται στις θεματικές της αναβάθμισης της πόλης, διαχείρισης αποβλήτων, καινοτομίας και σχέσεις με την Κοινωνία των Πολιτών.

Το έργο «Αθήνα» είναι ένα 10ετές αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων και έχει τέσσερις άξονες προτεραιότητας: την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την αναζωογόνηση του αστικού ιστού, και την διαχείριση της κοινωνικής κρίσης. Περιλαμβάνει έργα όπως δημιουργία θερμοκοιτίδων (startup incubators) νέων τεχνολογιών, δημιουργικής βιομηχανίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αναπλάσεις δημόσιων χώρων και πλατειών, βυθιζόμενοι  κάδοι απορριμμάτων.  Ακόμα, περιέχει έργα που υποστηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και άλλα που ανανεώνουν τις υποδομές του δήμου. Το Έργο διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου και περιλαμβάνει 72 έργα για το άμεσο μέλλον –αρκετά υλοποιούνται ήδη- προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Τηνπροηγούμενη ημέρα, Τετάρτη,  ο επίτροπος θα επισκεφθεί  την Κρήτη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και με επιχειρηματίες. 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…