Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετο με «ξαφνικό θάνατο» του «Αθήνα 9,84»

9, 84Την αντίθεσή τους σε κάθε απόπειρα κλεισίματος  του «Αθήνα 9,84» εξέφρασαν ομόφωνα – πλην μίας αποχής – οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων, απαντώντας έτσι ευθέως στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα σενάρια για απολύσεις προσωπικού και λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης συντάχθηκε με το ψήφισμα των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» που εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί στο «λουκέτο» ο σταθμός.

Ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι υιοθέτησαν το εξής ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δηλώνει ότι είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια που υποσκάπτει το παρόν και το μέλλον του ιστορικού ‘Αθήνα 9,84’. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει και την τακτική των διαρροών μέσω των οποίων επιχειρείται να τεθεί ο ‘Αθήνα 9,84’ σε σχέδιο ‘αιφνίδιου θανάτου’».

Αξίζει να σημειωθεί ότι απείχε ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης» ο οποίος συνεργάζεται με την πλειοψηφία κ. Τάσος Αβραντίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει εξελίξεις «α λα ΕΡΤ» και, εστιάζοντας στην πορεία «εξυγίανσης» του δημοτικού ραδιοφώνου που έχει ξεκινήσει ο δήμος, επέμεινε ότι ο 9,84 θα μείνει ζωντανός.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος («Λαϊκή Συσπείρωση), υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απεργάζεται το κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφώνων ενώ υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός για απόλυση 4.000 εργαζομένων από τους ΟΤΑ.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τρεις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων απειλούνται με κλείσιμο, καθώς εμπίπτουν στην πρόβλεψη του «Καλλικράτη» που ορίζει ότι δημοτικές επιχειρήσεις λύονται υποχρεωτικώς αν για τρεις συνεχείς χρήσεις είναι ζημιογόνες.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…