Άρθρο Localit 11 Σεπτεμβρίου, 2012

Τη Γαύδο επισκέπτεται κλιμάκιο γιατρών

Επίσκεψη κλιμακίου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και λοιπού προσωπικού, διοργανώνει  από την Κυριακή  9 έως την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, στην Γαύδο, η  7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Δ/νση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Η επίσκεψη που πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και σε συνεργασία με το δήμο, στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόληψης και την παρακολούθηση και καταγραφή προβλημάτων υγείας του τοπικού πληθυσμού.

Στους κατοίκους του νησιού θα διενεργηθούν μεταξύ άλλων, καρδιολογικός και πνευμονολογικός έλεγχος, ορθοπεδική και παθολογική κλινική εξέταση, υπερηχογραφήματα, θα πραγματοποιηθεί τεστ Mantoux και θα εξετασθεί ο παιδικός πληθυσμός.

Η εξυπηρέτηση των ιατρικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί με τη μεταφορά στο νησί του απαραίτητου, για όλες τις ειδικότητες, ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Είναι η πρώτη φορά που η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης αναπτύσσει συντονισμένα μια τέτοια πρωτοβουλία στην νήσο Γαύδο, υποστηριζόμενη επιστημονικά από γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων ευθύνης της, στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης και βελτίωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει ξεκινήσει για όλους τους κατοίκους της Κρήτης και στην προσπάθεια ισότιμης πρόσβασης τους στις υπηρεσίες υγείας.

Δεδομένων των δυσκολιών και των μόνιμων φυσικών αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης,  η  Υ.ΠΕ Κρήτης, σχεδιάζει τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων συντονισμένων δράσεων στο νησί.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…