Άρθρο Localit 08 Ιανουαρίου, 2014

Θήβα:Την ίδρυση ΣΕΚ και ΙΕΚ ζητά ο δήμος

ΕΠΑΣΜετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προβλέπει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας ζητά από το υπουργείο Παιδείας την ίδρυση στη πόλη Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και ΙΕΚ,  με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς με την κατάργηση της ΕΠΑΣ Θήβας, μένει ένα μεγάλο κενό στην τεχνική εκπαίδευση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θηβών.

Σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος προς τον υπουργό Παιδείας για το θέμα τονίζεται ότι

«στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με πληθυσμό πλέον των 70.000 κατοίκων και σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, δραστηριοποιούνται περί τις 5.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 50% ασχολείται με τον τομέα της μεταποίησης και βιομηχανικής παραγωγής και οι υπόλοιπες με το εμπόριο. Επίσης ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δραστηριοποιείται στον γεωργικό τομέα. Αρκετοί από τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση. Υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι Λυκείου που είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΙΕΚ, που όμως δεν υπάρχει πλέον στην περιοχή μας, διότι έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια».

Οι ειδικότητες που προτείνονται είναι:

Ειδικότητες Σ.Ε.Κ.: α) Τεχνίτης Ζωικής Παραγωγής β) Τεχνίτης Φυτικής Παραγωγής γ) Τεχνίτης Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας  δ) Τεχνίτης Πτηνοτροφίας ε) Τεχνίτης Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας  στ) Τεχνίτης Αρδεύσεων ζ) Τεχνίτης Μελισσοκομίας η)Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων- Οχημάτων θ) Τεχνίτης  Φανοποιός και Βαφής Οχημάτων ι) Τεχνίτης Μηχανικός Γεωργικών Μηχανημάτων

Ειδικότητες ΙΕΚ:  α) Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας β) Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (LOGISTICS)  γ) Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων  δ) Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ε) Εκπαιδευτής Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών   στ) Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ  ζ) Τεχνικός Κομμωτικής η) Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής.

Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι οι παραπάνω δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης μπορούν να φιλοξενηθούν στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας (πρώην ΣΕΚ), όπου υπάρχουν εργαστηριακοί χώροι συνολικού εμβαδού 2.500 m2 με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε όλους τους τομείς.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…