Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2012

Θεσσαλονίκη: Λειτουργία ξενώνα θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Προς υλοποίηση οδεύει το πρόγραμμα για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών, Θυμάτων Ενδοοικογενειακής Βίας, μετά την κατεπείγουσα  ψήφισή του τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το έργο, μετά από πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων   του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007/2013» – Κατηγορία Πράξεων «Ενίσχυση των Δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και της καταπολέμησης της βίας».

Στο Δίκτυο Ξενώνων και Συμβουλευτικών Κέντρων  που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 12.585.000 ευρώ, συμμετέχουν συνολικά 33 Δήμοι από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Όπως επεσήμανε σχετικά με το θέμα  η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του δήμου,  υπήρξε στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Ξενώνα σε σύγχρονο πλαίσιο, και με εξειδικευμένο προσωπικό για τη συνδρομή γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη,  με αποτελεσματικό τρόπο,  στην κατεύθυνση της ουσιαστικής κοινωνικής επανένταξης

Για την στέγαση του Ξενώνα επιλέχθηκε κτίριο ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 700.000 ευρώ και αφορά τη διαμόρφωση του κτιρίου, την προμήθεια εξοπλισμού, την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχολόγου και διοικητικού προσωπικού) και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της δομής για διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας, θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

Ο τρόπος οργάνωσης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων καθώς και της στήριξης των γυναικών θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…