Άρθρο Localit 26 Δεκεμβρίου, 2013

Θεσσαλονίκη: Φωτίστηκε το διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως

diatiriteoΜε ιδιαίτερο και ειδικό φωτισμό, που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του γραμμή και τον περιβάλλοντα χώρο του, φωτίστηκε το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αναγεννήσεως, που βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης αποκατάστασης και πρόκειται να παραδοθεί για χρήση την άνοιξη του 2014.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου, με βάση σχετική μελέτη του Δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει το κτίριο, ενώ έχει αναφορές στην αρχική μορφή του περιβάλλοντος του κτιρίου με υπόμνηση σε παλιό χείμαρρο και σε σιδηροδρομική γραμμή που περνούσε από εκεί. Για τη φύτευσή του επελέγησαν πλατάνια και «κερκίδες» δένδρα, είδη που προϋπήρχαν στο χώρο.

Το έργο, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης        2013 – 2014 και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ο δε φωτισμός που τοποθετήθηκε στην άμεση περίμετρο του κτιρίου με ενδοδαπέδια φωτιστικά για την καλύτερη ανάδειξη και τονισμό του διακόσμου των όψεών του, έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με ειδικό σε θέματα φωτισμού. Οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο στους εσωτερικούς χώρους του διατηρητέου (ψευδοροφές κλπ) εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής και τα ηλεκτρολογικά και τις συνδέσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τετραμήνου του 2014, οπότε και θα αποδοθεί το κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο του για χρήση.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης, «την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός από τα ελάχιστα αξιόλογα δείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης, πριν την πυρκαγιά του 1917». «Ο φωτισμός του διατηρητέου κτιρίου σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο του αναδεικνύει τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά του, και με την λειτουργική του ένταξη στον αστικό ιστό μπορεί να συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής», πρόσθεσε .

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…