Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2012

Σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης στα οχήματα

Σύμβαση με εταιρεία για την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης μέσω GPS για το στόλο των οχημάτων που διατηρεί, υπέγραψε ο δήμος Ρήγα Φεραίου σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους δημότες και τη μείωση του κόστους τους.

Το σύστημα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποια οχήματα του δήμου, ενώ τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν, οδήγησαν  στην επέκτασή του και στα υπόλοιπα οχήματα. Παρόμοιο σύστημα αρχίζουν και εφαρμόζουν πλέον και άλλοι δήμοι.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει αυτή τη στιγμή γύρω στα 30 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας, αλλά υπάρχουν και σκαπτικά μηχανήματα καθώς και γκρέιντερ. Παράλληλα ξεκίνησαν και οι διαδικασίες οργάνωσης Γραφείου Κίνησης.

Η δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο με στόχο τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της κίνησης των οχημάτων η οποία θα γίνεται από ένα συγκεκριμένο χώρο.

« Με το σύστημα αυτό θα μπορούμε να βλέπουμε τις κινήσεις των οχημάτων, τις αποστάσεις που διανύουν, την καταγραφή των χρόνων από τις στάσεις και τις σταθμεύσεις τους, την περισυλλογή των απορριμμάτων, αλλά και των υπόλοιπων εργασιών. Στόχος μας είναι αφενός να μειώσουμε το κόστος της λειτουργίας, αφετέρου να αυξήσουμε το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και να παρεμβαίνουμε, οπουδήποτε υπάρχει καθυστέρηση ή πρόβλημα.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής και των ποσοτήτων σε καύσιμα που εφοδιάζονται τα οχήματα για να επιτελέσουν το έργο τους. Το σύστημα θα αρχίζει να εφαρμόζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…