Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2013

Συνελήφθη οδηγός του Δήμου Αθηναίων για μεταφορά ιατρικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

p002_1_00Για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος που αφορά στον τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων στερεών αποβλήτων κατηγορούνται υπάλληλος του δήμου Αθηναίων και η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφίας».

Ειδικότερα, την Κυριακή το πρωί, εντοπίσθηκε από υπαλλήλους του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, φορτηγό ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, που οδηγούσε 37χρονος, να μεταφέρει σε κλειστό μεταλλικό κάδο συμπίεσης απορρίμματα από το Νοσοκομείο Παίδων. Αφού έγινε ο σχετικός έλεγχος ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο οδηγός συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών σακουλών περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, βελόνες συρίγγων, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α).Κατά τον έλεγχο των αποβλήτων για τυχόν εκπομπή ακτινοβολίας, υπήρξαν ενδείξεις για εκπομπή ακτινοβολίας πολλαπλάσιας του φυσικού υποβάθρου.

Το φορτηγό κατασχέθηκε και ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…