Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2013

Συμβουλευτικός Σταθμός για προβλήματα από το αλκοόλ στο Δήμο Αθηναίων

alkoolΜε στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, ο Δήμος Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α), θέτουν σε λειτουργία, από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, Συμβουλευτικό Σταθμό Οικογενειών.

Ο Σταθμός θα φιλοξενείται  στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων  στο Παγκράτι, (οδός Πρωταγόρα 3), και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και   Τρίτη από τις 16.00 έως τις 18.00. με τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7011948 & 210 7011949.

Στο συγκεκριμένο χώρο, διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη  από ψυχίατρο και ψυχολόγο, μέλη του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α.,  παρέχουν ιατρική και ψυχοκοινωνική στήριξη, σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στο ραντεβού υποδοχής  γίνεται μια αρχική εκτίμηση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ (ιατρικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) και ακολούθως ενθαρρύνονται οι πάσχοντες και  οι οικογένειες τους  να ξεκινήσουν θεραπευτική διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος. Ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε οικογένειας  προτείνεται το θεραπευτικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά κυρίως ενθαρρύνεται η συμμετοχή  στα ειδικά Κλαμπ Οικογενειών .

Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε άτομα με προβλήματα από το αλκοόλ και στις οικογένειές τους και οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού μέλη του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α  παρέχουν και τηλεφωνική στήριξη στους πάσχοντες που επικοινωνούν .

Στο χώρο του Συμβουλευτικού Σταθμού λειτουργεί  κλαμπ οικογενειών με προβλήματα από το αλκοόλ, ενώ  διατίθεται και σχετικό  ενημερωτικό υλικό.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…