Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2013

Σύμβαση για δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων & ανάπλασης περιοχής Κοντοπεύκου στην Αγ. Παρασκευή

ποδηλατόδρομοςΈνα πρωτοποριακό έργο σύγχρονης βιοκλιματικής ανάπλασης οδών συνολικού μήκους 7,8 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία 7,2 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων που θα συνδέσει τους σταθμούς του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Νομισματοκοπείου, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, υπεγράφη η  σύμβαση του έργου κατασκευής υπερσύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων και ολικής βιοκλιματικής ανάπλασης της περιοχής Κοντοπεύκου (οδοί Δερβενακίων, Σουλίου, Κύπρου, Πεντέλης , Ελπίδος κ. λ. π), ανάμεσα στον  περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, και  την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη και του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του, ανέρχεται στα 9,5 εκ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει εξ΄ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ (μέσω της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής-ΠΕΠ Αττικής 2007-2013),  και ως εκ τούτου δεν θα επιβαρύνει οικονομικά ούτε στο ελάχιστο τους δημότες.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους, που έχουν εξασφαλίσει ένα τέτοιο έργο υποδομής, με την ολοκλήρωσή του οποίου,  η περιοχή του Κοντοπεύκου,  θα αναβαθμιστεί αισθητά καθώς -στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων -θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα της απρόσκοπτης προσβασιμότητας και κυκλοφορίας πεζών ,ποδηλατών και οχημάτων με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον ,την εμπορική κίνηση , την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση , την λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής, αλλά και συνολικά της πόλης της Αγίας Παρασκευής .

Το έργο περιλαμβάνει  επίσης και τη δενδροφύτευση 1600 περίπου δένδρων.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο που εκτελείται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και με τη συνεργασία και καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη. (Έχουν προηγηθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Τσακού- Οδοί Κυκλάδων, Σολωμού και κάθετων δρόμων, προϋπολογισμού 2,5εκ. ευρώ).

Ο Δήμος διεκδικεί επίσης την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δεύτερου Βρεφονηπιακού Σταθμού μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…