Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2012

Στo Neuryppin της Γερμανίας η επόμενη δράση του προγράμματος GRUNDTVIG

Στην πόλη Neuryppin της Γερμανίας, θα βρεθούν από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου 2012,  τρεις πολίτες  της Σαμοθράκης οι οποίοι θα επιλεγούν, προκειμένου να συμμετέχουν στην προσεχή δράση του   προγράμματος GRUNDTVIG-Στρατηγικές ενάντια στην εγκατάλειψη της υπαίθρου-Εκπαιδευτική δράση: Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης στο εξωτερικό-Παραδείγματα απασχόλησης και επιβίωσης στην ύπαιθρο.

Στο πλαίσιο αυτό το Γραφείο Προγραμματισμού του δήμου Σαμοθράκης, καλεί τους πολίτες του νησιού να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει την ευκαιρία σε κατοίκους αγροτικών περιοχών να επισκεφθούν άλλες αγροτικές περιοχές της Ευρώπης με παρόμοια χαρακτηριστικά, να δουν από κοντά αγροτικές ή αγροτουριστικές εγκαταστάσεις προκειμένου να κερδίσουν από μια νέα εμπειρία, γνώσεις ή και πρακτικές που μπορούν πιθανώς να εφαρμόσουν στη δική τους εργασία και στον τόπο τους.

Παράλληλα θέλει να δώσει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, ανθρώπους που προέρχονται από τις συμμετέχουσες χώρες (Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία, Λετονία) που θα είναι και αυτοί συμμετέχοντες-εκπαιδευόμενοι στο πρόγραμμα και φυσικά να προσφέρει συγχρόνως στο περιθώριο των εκπαιδευτικών δράσεων ένα ελαφρύ τουριστικό πρόγραμμα με σκοπό τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τον τόπο επίσκεψης και τον πολιτισμό του.

Οι επόμενες επισκέψεις στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν προγραμματισθεί για το διάστημα 11 έως 15 Φεβρουαρίου 2013 σε Carbonne , Toulouse της Γαλλίας και 15 έως 19 Απριλίου 2013 σε Kamiena Gora, Wroclaw της Πολωνίας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…