Άρθρο Localit 03 Σεπτεμβρίου, 2012

Στη Λέσβο εμπειρογνώμονες από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO

Την  υποψηφιότητα της νήσου Λέσβου ως Γεωπάρκου , αξιολογούν   Εμπειρογνώμονες από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, οι οποίο βρίσκονται στη Λέσβο από την Παρασκευή  31 Αυγούστου  και θα παραμείνουν έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012.

H δημοτική αρχή του νησιού υπέβαλε  τον περασμένο Νοέμβριο,  αίτηση για την ανακήρυξη του ως Γεωπάρκου, έννοια η οποία περιλαμβάνει την ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του νησιού, ως τόπο εξαιρετικού κάλους συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, πολιτιστικών, καθημερινών δραστηριοτήτων των κατοίκων και των παραδόσεών του.

 Το πρωί του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου 2012, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, συναντήθηκε  τους εκπροσώπους από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων, Dr Guv Martini, Διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης απολιθωματοφόρας περιοχής Reserve Geologique Haute Provence, των Γαλλικών Άλπεων και μέλος του Γραφείου Γεωπάρκων της UNESCO και Dr Andreas Shueller  Διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης ηφαιστειακής περιοχής VulkanEifel της Γερμανίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων .

Μετά τη συνάντηση,  ακολούθησε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι της Λέσβου Γ. Τσακίρης και Α. Βαμβουρέλη, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Ν. Σουλακέλλης, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Ν. Ζούρος και ο Διευθυντής της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου ΑΕ Τ. Περιμένης.

Η  ένταξη ολόκληρου του νησιού στο Δίκτυο των 87 περιοχών που αναγνωρίζονται διεθνώς ως Γεωπάρκα από την UNESCO,  στοχεύει  στην  ανάδειξη της πλούσιας φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο και στην προώθηση της εικόνας της Λέσβου ως τόπου με ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική ταυτότητα και διεθνώς αναγνωρισμένα γεωλογικά μνημεία που θα την καταστήσουν ιδανικό προορισμό για ποιοτικό τουρισμό.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…