Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2012

Ρόδος: Υποστελεχωμένο το νοσοκομείο ενόψει της τουριστικής περιόδου

Χωρίς προσωπικό είναι το νοσοκομείο της Ρόδου και μάλιστα ενόψει της τουριστικής περιόδου τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου θα πολλαπλασιαστούν παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υφυπουργού ότι θα γινόταν άμεσα πρόσληψη 33 νοσηλευτών.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος της πόλης Στάθης Κουσουρνάς εκφράζει την απογοήτευση και πικρία του για αυτήν την εξέλιξη και υπογραμμίζει ότι οι πολίτες της Ρόδου  είναι ανάστατοι και ανασφαλείς.  

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ρόδου, τα  προβλήματα του Νοσοκομείου συζητήθηκαν παρουσία του υφυπουργού Υγείας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 17 Ιανουαρίου, όπου μεταξύ των άλλων αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο υφυπουργός κ. Τιμοσίδης, δεσμεύθηκε για την άμεση πρόσληψη 33 νοσηλευτών και αργότερα άλλων 15.

«Δυστυχώς, τονίζει ο κ. Κουσουρνάς,  έχουν περάσει δύο μήνες και δεν υλοποιήθηκε τίποτα από αυτά. Το νοσοκομείο Ρόδου, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει φθάσει κάτω από τα όρια του σε νοσηλευτικό προσωπικό. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, όπου οι νοσηλευτικές ανάγκες αυξάνονται.΄

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πικρία και απογοήτευσή μας για την αντιμετώπιση της Ρόδου. Σας καλούμε έστω και τώρα να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις του υπουργείου, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι τραγικές».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…