Άρθρο Localit 18 Δεκεμβρίου, 2013

Πυρά Γ. Καμίνη και Ν. Κακλαμάνη κατά Γρηγοράκου για το πλεονάζον προσωπικό στο δήμο Αθηναίων

imagesΜε παρωχημένα και λανθασμένα στοιχεία το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίζει ότι στο μεγαλύτερο δήμο και πρωτεύουσα της χώρας, περισσεύουν 667 υπάλληλοι, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων σε δήλωσή του, ενόψει της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την χθεσινή επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου  προς τους δήμους της χώρους, με την οποία ορίζει τον ανά δήμο αριθμό υπαλλήλων που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Κακλαμάνης επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος χαρακτηρίζει αυθαίρετο και λανθασμένο το συμπέρασμα της μελέτης Γρηγοράκου, αναμένει τη διόρθωσή του γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα αντιδράσουμε, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας».

Ειδικότερα ο κ. Καμίνης χαρακτηρίζει την ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών ως «αποκορύφωμα προχειρότητας»  και θυμίζει ότι ο δήμος Αθηναίων «εγκαίρως μείωσε τις οργανικές του μονάδες, κατήργησε ΝΠΙΔ και προχώρησε σε ευρείες συγχωνεύσεις ΝΠΔΔ, διαδικασία που πιθανόν κανένα υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει από το 2011. Επιπλέον, ο δήμος της Αθήνας έχει καταθέσει εγκαίρως στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη μελέτη της Αξιολόγησης Δομών, η οποία παρουσιάστηκε ως πρότυπο και σε άλλους δήμους».

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, μετά από επανειλημμένες στοχευμένες «διαρροές», επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, επικαλείται «μελέτη» (για την ακρίβεια απόσπασμα «μελέτης»), με την οποία αποφασίζεται ότι στο μεγαλύτερο δήμο και πρωτεύουσα της χώρας, περισσεύουν 667 υπάλληλοι.

Το πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013) , παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Επιπλέον όμως, τα στοιχεία είναι και λανθασμένα, καθώς στην επιστολή περιλαμβάνονται ειδικότητες, που το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη θέσει σε κινητικότητα (π.χ. σχολικοί φύλακες), καθώς και άλλες «αδιευκρίνιστες» ειδικότητες.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη «μελέτη», θεωρεί ως μόνιμο προσωπικό τους συμβασιούχους, αν και εργάζονται βάσει ασφαλιστικών μέτρων και για τους οποίους η δικαστική απόφαση εκκρεμεί και αναμένεται από μέρα σε μέρα. Περιλαμβάνεται επίσης και το εποχικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα εκείνο των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων. Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών.

Θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων εγκαίρως μείωσε τις οργανικές του μονάδες, κατήργησε ΝΠΙΔ και προχώρησε σε ευρείες συγχωνεύσεις ΝΠΔΔ, διαδικασία που πιθανόν κανένα υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει από το 2011. Επιπλέον, ο δήμος της Αθήνας έχει καταθέσει εγκαίρως στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη μελέτη της Αξιολόγησης Δομών, η οποία παρουσιάστηκε ως πρότυπο και σε άλλους δήμους».

N. Κακλαμάνης: Αυθαίρετα και λανθασμένα τα συμπεράσματα για πλεονάζον προσωπικό

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με τη στελέχωση του Δήμου της Αθήνας, μετά την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα το πρωί, στις 09:30 π.μ., μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Γρηγοράκο παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για το Δήμο Αθηναίων ήταν του Ιουνίου 2013 και όχι τα σημερινά (δεν έχουν υπολογιστεί δηλαδή συνταξιοδοτήσεις, αποχώρηση 1.000 δημοτικών αστυνομικών και 315 σχολικών φυλάκων).

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενσωματώσει τα νέα στοιχεία που θα στείλει ο Δήμος της Αθήνας και μετά από πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τα νέα στοιχεία, το αυθαίρετο σημερινό συμπέρασμα, ότι «περισσεύουν» 665 εργαζόμενοι, ανατρέπεται ριζικά.

Παράλληλα, επεσήμανα στον κ. Γρηγοράκο, ότι τόσο ως βουλευτής όσο και ως δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωή μας» δεν αποδεχόμαστε το σημερινό αυθαίρετο και λανθασμένο συμπέρασμα και αναμένουμε την άμεση διόρθωσή του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας.

Αναρωτιέμαι ωστόσο, ποιος ο λόγος της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καμίνη, με δεδομένο ότι αύριο (Πέμπτη 19/12), στις 03:00 μ.μ., υπάρχει τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…»

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…