Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2013

Πρώτη γιορτή παραμυθιού στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

1491734_396675500463874_1901255317_nΠαραμύθια για μικρούς και για μεγάλους παρουσιάζει αύριο και μεθαύριο 21 και 22 Δεκεμβρίου ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων.

Η γιορτή παραμυθιού αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ το οποίο θα προβάλλει τον τοπικό πολιτισμό και την ελληνική πολιτιστική παράδοση, τονίζοντας τη διαχρονικότητα και την πολυσημία τους και θα λειτουργήσει σαν χώρος συνάντησης και διαπολιτισμικής ανταλλαγής.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι. Κι ενώ τα παραμύθια χρησιμοποιούνταν κατά κόρον για να αποκοιμίσουν τα παιδιά, οι συντελεστές της εκδήλωσης τα βλέπουν ως εργαλεία “αφύπνισης” των παιδιών και ολόκληρης της κοινωνίας…


Ο δήμος έχοντας ως δεδομένο ότι το παραμύθι έπαιξε και συνεχίζει να παίζει πολύ σπουδαίο και διαχρονικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου, υλοποίησε τα 2 προηγούμενα χρόνια τη δράση: «Μια φορά κι έναν καιρό. αφηγήσεις του τότε, μαθήματα του σήμερα», διασώζοντας, καταγράφοντας και δημιουργώντας ένα CD παραδοσιακών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους.

Η δράση αυτή αποκάλυψε ότι η περιοχή του δήμου, και ιδιαίτερα η ρίζα των Αστερουσίων, διασώζει έναν αφηγηματικό πλούτο μοναδικής αξίας που μέσα από συνέργειες και πολλή δουλειά των δομών (θεατρικά εργαστήρια, εικαστικό εργαστήρι, κοινωνικές δομές κ.α.) αλλά και πλήθους εθελοντών, παρουσιάστηκε στο κοινό ένα ενδιαφέρον πολιτισμικό υλικό.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…