Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2012

Πρόγραμμα συλλογής και μεταποίησης τηγανέλαιων σε βιοντίζελ

Πρόγραμμα περισυλλογής των χρησιμοποιημένων οικιακών μαγειρικών ελαίων, με στόχο την παραγωγή βιοπετρελαίου (βιοντίζελ), προωθεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. 

Η σχετική Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για την υλοποίηση  του προγράμματος μεταξύ των δύο εταίρων, είχε προγραμματιστεί να υπογραφεί τη   Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.

Η συλλογή των τηγανελαίων θα ξεκινήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα υλοποιηθεί από τους μαθητές του Δήμου, στις σχολικές τους μονάδες.

 Το λάδι που θα συλλέγεται, θα αποστέλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (εργαστήριο Θερμικών Συστημάτων και Βιοκαυσίμων του τμήματος Μηχανολογίας) όπου και θα ανακυκλώνεται, παράγοντας βιοντίζελ. 

Το Βιοντίζελ που θα παραχθεί θα αξιοποιηθεί σε σχολεία του Δήμου που η θέρμανσή τους λειτουργεί με καυστήρες πετρελαίου. Όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό θα επιβραβευθούν για την προσπάθειά τους.

«Στόχος μας μέσα από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος είναι αφενός η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πολυπληθούς μαθητικής κοινότητας του δήμου μας  αλλά και  η προαγωγή και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της νέας γενιάς. Η συλλογή και μεταποίηση τηγανελαίων αποτελεί πλέον μια δραστική απάντηση για τη μείωση των περιβαλλοντικών αλλά και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας» τόνισε σχετικά με το θέμα,  ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…