Άρθρο Localit 19 Δεκεμβρίου, 2013

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Ασπροπύργου

περιβαλλοντική εκπαίδευσηΜε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα καταπιάνεται το φετινό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου, και αφορά στο Σχέδιο   Αντιμετώπισης Τεχνολογικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 17.00 στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου. Αρχικά θα απευθυνθεί στους μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων του Ασπροπύργου, και στη συνέχεια σε όλους τους δημότες. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά ενημέρωση των μαθητών της Επαγγελματικής Σχολής Ασπροπύργου, και θα συνεχιστεί με τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου, του Γενικού Λυκείου, και όλων των Γυμνασίων της πόλης. Επίσης, θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και για όλους τους πολίτες του Δήμου.

Όπως κάθε χρόνο, στους μαθητές θα δοθεί όλο το υλικό της παρουσίασης, που αποτελείται από ενημερωτικά έντυπα και ψηφιακούς δίσκους, με το σχεδιασμό όλων των ενεργειών που απαιτούνται στην απευκταία περίπτωση τεχνολογικού ατυχήματος, σε βιομηχανία της περιοχής.

Εύγλωττο είναι και το φετινό μήνυμα της καμπάνιας, από τα αρχικά του ζητήματος που πραγματεύεται: «Τεχνολογικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης: Τρομάζω, Αγωνιώ, Μαθαίνω, Εκπαιδεύομαι»! Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, που βασίζεται αποκλειστικά στη δουλειά των στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως σημειώνεται σχετικά,ο Δήμος Ασπροπύργου, αναπληρώνει ένα διαπιστωμένο κενό, σε ότι αφορά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πολιτική Προστασία, με ξεκάθαρο στόχο την προάσπιση και θωράκιση της περιοχής, και πρωτίστως των ανθρώπων της, από φαινόμενα τύπου Σεβέζο.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…