Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2013

Πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στα Χανιά

Νεανική ΕπιχειρηματικότηταΈνα νέο πρόγραμμα κατάρτισης για τη νεανική καινοτομική επιχειρηματικότητα πρόκειται να υλοποιήσει από τις 17-21 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Νεολαία σε δράση – Youth In Action” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Enna της Σικελίας ως επικεφαλής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Innova Civitas” της Enna, ο Δήμος Vojnik της Σλοβενίας και το Τοπικό Συμβούλιο του Gharb της Μάλτας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Επιτροπής Οπτικοακουστικών Θεμάτων, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι να προωθήσει και να ενθαρρύνει την αυτό-απασχόληση των νέων μέσω της υλοποίησης σεμιναρίων θεωρητικής κατάρτισης εστιασμένων στον τομέα της καινοτομικής επιχειρηματικότητας αλλά και ενός ειδικού εργαστηρίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει σύνταξη και συγγραφή επιχειρηματικών ιδεών.

Στο τέλος του προγράμματος οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων θα υποβληθούν στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό του προγράμματος και θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή που απαρτίζεται από Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες από τον κόσμο της έρευνας, των επιχειρήσεων, και της εκπαίδευσης.

Ο συντάκτης της επιχειρηματικής πρότασης που θα κριθεί ως η καλύτερη από πλευράς Δήμου Χανίων, θα ταξιδέψει με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην Enna της Σικελίας το Φεβρουάριο του 2014, για να την παρουσιάσει στην τελετή απονομής του«Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας».

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρή «η εν λόγω πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής των Χανίων έρχεται να στηρίξει τη νεανική καινοτομική επιχειρηματικότητα, να ενισχύσει την προοπτική δημιουργικής απασχόλησης της νέας γενιάς και να συμβάλει στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα σε τοπικό επίπεδο».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπο της αίτησης και σχετικό από την ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr στην ενότητα Διακηρύξεις-Διαβουλεύσεις ή από το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης στην οδό Υψηλαντών & Καραϊσκάκη (γωνία), τηλ. 28213-41766, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12.00

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…