Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2013

Πρέβεζα: Πρωτοβουλίες για να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου

allileggiiΈκκληση στην ανθρωπιά και τον εθελοντισμό των πολιτών της Πρέβεζας, απευθύνουν οι άνθρωποι των δομών και των εθελοντικών οργανώσεων, που ασχολούνται με την συγκέντρωση και τη διανομή τροφίμων σε φτωχές οικογένειες της πόλης, όπως μετέδωσε σήμερα Πέμπτη  5 Δεκεμβρίου,  η δημοτική ραδιοφωνία  89,7.

Τα αποθέματα τροφίμων του κοινωνικού παντοπωλείου είναι ελάχιστα στην παρούσα συγκυρία, και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες, οι οποίες μεγαλώνουν ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Και είναι χαρακτηριστική η έκκληση που αναφέρει το ρεπορτάζ από τους ανθρώπους του κοινωνικού παντοπωλείου: «Έχουμε απόλυτη ανάγκη ακόμα και από τρόφιμα, όπως είναι το ρύζι ή τα μακαρόνια», οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθεια να συγκεντρώσουν τρόφιμα μέσω των σούπερ μάρκετ και των εταιρειών παραγωγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοτικής ραδιοφωνίας Πρέβεζας η ίδια εικόνα επικρατεί και στους Ναούς, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν επίσης τις ανάγκες των ανθρώπων που σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια.

Σημαντικές αυτή την περίοδο είναι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τόσο σχολεία όσο και ομάδες πολιτών, για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ πρόκειται να τοποθετηθούν καλάθια αλληλεγγύης σε σούπερ μάρκες και άλλα καταστήματα.

Προτεραιότητα δίνεται προς το παρόν στις οικογένειες που έχουν παιδιά, ενώ από τη Δευτέρα στο ισόγειο της Θεοφανείου, η Πρόνοια θα λειτουργήσει και χαριστικό παζάρι με ρούχα και παιχνίδια. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα παρθούν και από άλλους φορείς (όπως από το Χαμόγελο του Παιδιού) προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη που θα προσφερθούν σε  οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…