Άρθρο Localit 21 Αυγούστου, 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ : Προσπάθεια του δήμου Μαλεβιζίου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων

Με την αγωνιστική και μαζική παρουσία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης ΑΠΕΤΡΑΠΗ και η δεύτερη προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου εκχώρησης σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την συμμετοχή τους στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που είχε προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την παρουσία τους στο Δημαρχείο Γαζίου δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανένα ιδιώτη-εργολάβο με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή τους στη δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί για 2η φορά τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.

Παρά την παρουσία της αστυνομικής δύναμης και τα «κολπάκια» της Δημοτικής Αρχής με τη μεθόδευση της αποστολής προσφορών μέσω ταχυδρομείου, όχι μόνο δεν επετράπη η είσοδος σε άλλους εργολάβους αλλά και δεν κατέστη δυνατή η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου που είχε προσέλθει στο Δημαρχείο από τα χαράματα λόγω της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου να εμφανίσει ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κανονικά, θα αντιδράσει πολιτικά και συνδικαλιστικά αλλά θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα και νομικά.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μια αφορά διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια κατάργησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της και θα εντείνουν τον αγώνα τους σε κάθε νέα προσπάθεια εκχώρησης της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…