Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2012

Πανελλήνια γιορτή φέτας στην Ελασσόνα

Ραντεβού στην Ελασσόνα δίνουν για έκτη χρονιά παραγωγοί φέτας, έμποροι και καταναλωτές από όλη τη χώρα.  Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία του  Δήμος Ελασσόνας και της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”, κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά και επίδειξη παρασκευής φέτας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου από τις10.00 το πρωί μέχρι τις14.00 το μεσημέρι. Τίτλος της ημερίδας  είναι: «Η ΦΕΤΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη». Στην  επιστημονική διημερίδα θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι υπουργείων, πανεπιστημίων, ινστιτούτων, παραγωγικών τάξεων και φορέων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της φέτας ως ενός προϊόντος που μπορεί να έχει δυναμική παρουσία στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Η επίδειξη τυροκόμησης θα γίνει από το Τ.Ε.Ε. Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων. Σπουδαστές και καθηγητές της σχολής θα αναλάβουν να παρουσιάσουν μυστικά της παραγωγής του τυριού το πρωί της Κυριακής και της Δευτέρας σε ειδικό περίπτερο στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανλούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα  www.giortifetas.gr.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…