Άρθρο Localit 04 Μαρτίου, 2012

On line προώθηση κερασιών από τη Δημοτική Επιχείρηση της Έδεσσας

 Όταν υπάρχει φαντασία και μεράκι όλα μπορούν να συμβούν και μάλιστα …on line.

Η περίπτωση της Έδεσσας αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και επιβεβαιώνει ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι πολυδιάστατος, ουσιαστικός, απόλυτα εναρμονισμένος με τις δυνατότητες της εποχής και την ανάγκη για την  ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμος Έδεσσας, λοιπόν, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης, που έχει συστήσει, κατάφερε να δημιουργήσει ένα online σύστημα προώθησης των κερασιών!

 Μέσα από μια απλή ιστοσελίδα και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργατών έχει εξασφαλιστεί η λιανική αγορά ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι τα κεράσια. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Οι αγρότες μπορούν να στείλουν με ασφαλή τρόπο το προϊόν στο καταναλωτή και οι καταναλωτές να λάβουν φρέσκα και διασφαλισμένα σε ποιότητα κεράσια.

Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι τόσο ικανοποιητική που οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Επιχείρησης, σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Δήμου Έδεσσας έχουν οργανωθεί προκειμένου να ξεκινήσουν να προωθούν κι’ άλλα προϊόντα.

Πρόσφατα σε συνέδριο που οργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο σχετικά με την τυποποίηση και τη προώθηση προϊόντων, ο υπεύθυνος Τουρισμού  της Δημοτικής Επιχείρησης Ευάγγελος Κυριακού παρουσίασε την καινοτόμο ιδέα που εφαρμόζουν για να προωθήσουν τα κεράσια της περιοχής.

 Ο Ε. Κυριακού απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το πάνελ και από τους συνέδρους οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη μεθοδολογία και τα βήματα που ακολουθούνται για την επιτυχή προώθηση του προϊόντος μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.cherriesonline.gr.

Από το δένδρο στο πιάτο σας

Φανταστείτε μια κερασιά…ένα καλάθι κεράσια…ένα πιάτο…παγωμένα …

Το όραμά μας; Να απολαύσετε ότι και εμείς”. Με τη φράση αυτή ξεκίνησε ο Ε. Κυριακού την παρουσίαση του για να συμπληρώσει και να ενημερώσει τους συνέδρους ότι “οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος στην Έδεσσα”.

Την περίοδο που έχουν ωριμάσει τα κεράσια οι καταναλωτές μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα www.cherriesonline.gr και να κάνουν online την παραγγελία τους.

 Ο αγρότης στη συνέχεια βλέπει την παραγγελία στο κινητό του, στο ipad ή στο laptop του! Αποδέχεται την παραγγελία και μετά “γνωρίζει” τον πελάτη. Επικοινωνεί δηλαδή τηλεφωνικά μαζί του για να επιβεβαιώσει την παραγγελία.

 Στη συνέχεια κόβει τα κεράσια για τον πελάτη του τα πακετάρει σε ειδικές συσκευασίες και σε 24 ώρες ο πελάτης παραλαμβάνει το δικά του κεράσια. Το πακέτο περιέχει και φύλα κερασιάς ως ένδειξη φρεσκάδας, ενώ στο εξωτερικό της συσκευασίας υπάρχει η ένδειξη “εξαιρετικά ευαίσθητο”.

 Η συσκευασία είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ εκτός από φύλλα κερασιάς περιέχει ενημερωτικό έντυπο, τουριστικό οδηγό της περιοχής και ένα έντυπο διατροφικής αξίας.

 Επίσης το καλάθι περιέχει πιστοποιητικό ποιότητας, ημέρα συλλογής, απόδειξη αγοράς, τόπο συλλογής, όνομα και τηλέφωνο του παραγωγού.

 Ο καταναλωτής αφού παραλάβει τα κεράσια διαπιστώνει ότι το πακέτο του περιέχει και δωράκια. Η ομάδα που οργανώνει την όλη προσπάθεια έχει βάλει στο καλάθι πιλοτικές δοκιμές προϊόντων με γεύση κερασιών, τσάι, χυμό, μαρμελάδα, λικέρ και κομπόστα.

Το 2012 η ομάδα υποστήριξης της προσπάθειας επεκτείνεται και εντάσσει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα συνταγές για να φτιάχνουν οι καταναλωτές μόνοι τους γλυκά, διάφορες γεύσεις κερασιού και φρέσκα ροδάκινα.

Ο δρόμος του κερασιού

 Από το 2010 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τους Φίλους Ποδηλάτου Έδεσσας, τη Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας και το Δήμο Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας 35 χιλιομέτρων και αγώνα ανωμάλου -ορεινού δρόμου 18 χιλιομέτρων. Η σχετική εκδήλωση οργανώνεται στις αρχές Μαΐου.

 Η διαδρομή η οποία είναι ουσιαστικά “ο δρόμος του Κερασιού” ξεκινάει από το κέντρο της Έδεσσας. Η απόσταση που διανύουν οι αθλητές είναι 35 χιλιόμετρα με υψομετρική διαφορά 1.240 μέτρα. Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1,5χιλ.).
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές “η ομορφιά και η ευωδιά της ανθισμένης Εδεσσαϊκής φύσης που πλαισιώνει τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, πιστεύουμε ότι θα ισοσκελίσουν την κούραση της δύσκολης διαδρομής σε όλους αυτούς που θα τολμήσουν να γευτούν την εαρινή αύρα της πόλης των νερών”. Οι αγώνες είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. 

Η ομάδα που συμμετέχει στην όλη προσπάθεια οργάνωσης της προώθησης των προϊόντων της Έδεσσας προτρέπει προς κάθε ενδιαφερόμενο το εξής:

 όταν βρέχει ιδέες μην κρατάς ομπρέλα”. ..ένα γραμμάριο εφαρμογής ζυγίζει ίσα με ένα τόνο θεωρίας”.   

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…