Άρθρο Localit 22 Δεκεμβρίου, 2011

Οι δήμαρχοι ενεργειακών δήμων στον Γ. Παπακωνσταντίνου

Οι δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων της χώρας συναντήθηκαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος  για θέματα που αφορούν στην κατανομή, διάθεση και καταβολή του τέλους ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, η δήμαρχος Εορδαίας  Παρασκευή Βρυζίδου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης  Παναγιώτης Μπούρας και ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος  Γιώργος Παπακωνσταντίνου,ενημέρωσε τους Δημάρχους σχετικά με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην τροποποίηση παλαιότερης απόφασης  για το τέλος, τροποποίηση η οποία κρίθηκε αναγκαία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά στην προγραμματική περίοδο 2007-2011, καθώς περιλαμβάνει την προσαρμογή του πλαισίου εφαρμογής στο νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, όπως προέκυψε μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι ποσά που δεν έχουν απορροφηθεί κατά το τέλος της πενταετίας μεταφέρονται στην επόμενη διαχειριστική περίοδο.
Η Υπουργική Απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ενώ για την προγραμματική περίοδο 2012-2016 θα εκδοθεί, μετά από διαβούλευση, νέα υπουργική απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει τους όρους και τις διαδικασίες που αφορούν στο τέλος.
Στις αρχές του Ιανουαρίου πάντως προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τους δημάρχους των ενεργειακών δήμων, αλλά και με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…