Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2014

Νέοι και Τέχνες στην Επίδαυρο

epidavrosΔιαγωνισμό Τέχνης,  θα πραγματοποιήσει  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Επιδαύρου, για τους νέους δημότες ηλικίας από 16 έως 30 ετών. Οι νέοι και οι νέες της Επιδαύρου, θα μπορούν με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας, να δηλώσουν συμμετοχή σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες τέχνης:

  • Ζωγραφική
  • Λογοτεχνία
  • Φωτογραφία
  • Ποίηση
  • Γλυπτική

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, θα τους δίνεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (έως και 15 Ιανουαρίου), εντός του οποίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το «έργο» τους και να το έχουν «ανεβάσει» στην πλατφόρμα. Με τη λήξη του διαγωνισμού, τα έργα θα βαθμολογούνται ανά κατηγορία, από ειδική ομάδα που θα έχει συστήσει, για το λόγο αυτό, η Κοινωφελής Επιχείρηση. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα βραβευθούν (1 tablet  για τους τρείς πρώτους διακριθέντες ανά κατηγορία) σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο της περιοχής.

Ο Δήμος Επιδαύρου αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν πολιτιστικούς δήμους της Χώρας. Το αρχαίο θέατρο σε συνδυασμό με το πλήθος των εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση, έχουν κατατάξει το δήμο, σε μια από τις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με την προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού.

Ιδιαιτέρως ενεργό ρόλο στη διοργάνωση και παρακολούθηση των παραπάνω δραστηριοτήτων παίζουν οι Νέοι της Επιδαύρου, οι οποίοι, άλλοτε οργανωμένοι σε κάποιον από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και άλλοτε αυτόνομα, δίνουν το στίγμα της νέα πορείας των τεχνών και των γραμμάτων, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας χιλιάδες χρόνια πριν.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…