Άρθρο Localit 16 Αυγούστου, 2012

Νέα στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου

Σε νέα τρίωρη στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι προχωρούν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στο δημαρχείο Γαζίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρόμενη για την «προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ»

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε ανάλογη κινητοποίηση και την περασμένη Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου πριν ακόμα τελειώσει η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε τη συνέχιση-επανάληψη της Δημοπρασίας για τη ερχόμενη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί καθώς δεν έκανε αποδεκτή την παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των Συλλόγων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να αποσύρει την απόφασή της».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ υπογραμμίζει εξάλλου πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου με την επιμονή της να προχωρήσει στην εκχώρηση σε ιδιώτες της αρμοδιότητας της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων έχει επιλέξει συνειδητά να προχωρήσει στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. ιδιαίτερα σε μια περίοδο που από την πολιτική των μνημονίων και της τρόικα οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση».

“Και αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης με τη ενωτική, αγωνιστική και δυναμική παρουσία τους θα υπερασπίσουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και το δικαίωμα στην εργασία τους” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…