Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2013

Μέτωπο κατά των διοδίων από τους δημάρχους Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού

διόδιαΤη συγκρότηση κοινού μετώπου και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών κατά της λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, και της σχεδιαζόμενης αύξησης στην τιμή των διοδίων στο Σταθμό των Αφιδνών, αποφάσισαν σε συνάντηση τους, οι Δήμαρχοι, Κηφισιάς  Νίκος Γ. Χιωτάκης, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και Ωρωπού Ιωάννης Οικονομάκος.

Όπως τόνισαν, στη διάρκεια της συνάντησης , «σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, οι πολίτες δεν μπορούν  να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ποσό στις αναγκαίες και καθημερινές τους μετακινήσεις».

Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε, ζήτησαν να παραβρεθούν  στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Παράλληλα αποφάσισαν να ενημερώσουν βουλευτές, κόμματα, φορείς, ΜΜΕ και πολίτες των Δήμων ενώ έως την Τετάρτη τα Δημοτικά Συμβούλια θα συζητήσουν εκ νέου το θέμα για να αποφασίσουν σειρά κινητοποιήσεων.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Διονύσου  Γιάννης Καλαφατέλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τονίζουμε για μία ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση την πλήρη αντίθεσή μας στην τοποθέτηση και λειτουργία σταθμών λειτουργίας διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται διόδια εντός αστικών περιοχών και να ‘τιμωρούνται’ οι κάτοικοι κατά τις αναγκαίες καθημερινές τους μετακινήσεις.

Από την Πολιτεία έχουμε ζητήσει την επέκταση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου την κατασκευή παράδρομου στην Εθνική οδό, την αναβάθμιση των δρομολογίων του ΟΣΕ και βέβαια την κατασκευή έργων οδοποιίας με στόχο την βελτίωση της κυκλοφορίας που ήδη είναι πολύ επιβαρυμένη, δίχως μέχρι στιγμής, να έχουμε δει κάτι από αυτά να πραγματοποιείται.

Εάν παρ’ ελπίδα τοποθετηθούν διόδια στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη θα είναι καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή. Το εσωτερικό δίκτυο το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο θα μπλοκάρει εντελώς και η ταλαιπωρία των κατοίκων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις δουλειές τους, θα είναι αφόρητη με ότι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητά τους οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Είμαστε πολίτες του Νομού Αττικής και απαιτούμε ίση μεταχείριση με τους κατοίκους όλων των άλλων περιοχών.

Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση για να αναλάβουμε δράσεις και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα κοινωνικών ομάδων, φορέων, συλλογικοτήτων και κατοίκων ενάντια στην τοποθέτηση Σταθμών διοδίων στην περιοχή μας».

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…