Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2012

Μεταμόρφωση: Οι νέοι σερφάρουν στη δική τους ιστοσελίδα

Οι νέοι απέκτησαν τη δική τους ιστοσελίδα στο δήμο Μεταμόρφωσης. Ο νέος ιστότοπος του δήμου φιλοδοξεί να αποτελέσει για την νεολαία της πόλης ένα δυναμικό κόμβο πληροφοριών σχετικά με τις δράσεις που την αφορούν. Η θεματολογία της δεν περιορίζεται μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά επεκτείνεται και στο ευρωπαϊκό. Διαγωνισμοί, υποτροφίες και εκδηλώσεις αποτελούν ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα της θεματολογίας που περιέχει.  

Η αρχική ιδέα ανήκει στην πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών και δημοτική σύμβουλο Μαρία Λυμπέρη. Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά “στην διάρκεια του χρόνου, τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών μοιραστήκαμε πολλές  φορές την αγωνία της προσφοράς καλύτερου επιπέδου σχολικής ζωής στους μαθητές και την επιθυμία να ασχοληθούμε με δράσεις που θα τους βοηθήσουν στην σχολική, αλλά και στην εξωσχολική ζωή τους. Πολλές φορές η οικονομική στενότητα λόγω της εθνικής κρίσης μας έγινε βραχνάς, αλλά δεν αποκαρδιωθήκαμε, με την στερεότυπη σκέψη ότι η παιδεία αποτελεί το πιο σπουδαίο εργαλείο για να κτισθεί ένας καλύτερος κόσμος, τον πιο ασφαλή δρόμο  για να βαδίσει στο μέλλον ο νέος άνθρωπος, πολύτιμο αγαθό κυρίως σε κρίσιμες περιόδους, που ανοίγει ορίζοντες και φωτίζει διεξόδους . Αυτούς τους ορίζοντες σαν παράθυρα γνώσης ανοίγει ο νέος ιστότοπος του Δήμου, αφιερωμένος στην Νεολαία”. 

Ο νέος ιστότοπος υλοποιήθηκε από την ειδική σύμβουλο επικοινωνίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου Μεταμόρφωσης, Γεωργία Τρισμπιώτη, με μηδενικό κόστος καθώς δημιουργήθηκε σε πλατφόρμα WordPress (Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα – ΕΛ/ΛΑΚ).

Ο ιστότοπος της Νεολαίας του δήμου Μεταμόρφωσης λειτουργεί είτε απευθείας http://metamorfossi.wordpress.com είτε μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Μεταμόρφωσης www.metamorfossi.gr (στο κεντρικό menu, στην ενότητα Νεολαία).

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…