Άρθρο Localit 25 Απριλίου, 2012

Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας θεωρείται αυθαίρετο το θέατρο «Βράχων»

Αυθαίρετο θεωρείται, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, το θέατρο “Βράχων -Μελίνα Μερκούρη” του Βύρωνα βάσει του Ν. 3843/10 (ΦΕΚ 62 Α /28-4-2010) και ο ομώνυμος δήμος καλείται να πληρώσει 300.000 ευρώ πρόστιμο. Ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Χαρδαλιάς κάνει λόγο για «ανήκουστα πράγματα που ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής».

Το θέατρο “Βράχων” έχει κατασκευαστεί στον Υμηττό σε έκταση που έχει παραχωρήσει το ίδιο το κράτος στο δήμο, κατασκευάστηκε με νόμιμες άδειες, λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια και πλέον αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής. Μαζί με το θέατρο “Πέτρας” στην Πετρούπολη συγκαταλέγονται στους καλύτερους συναυλιακούς χώρους, που διαχειρίζονται δήμοι.

Στο θέατρο «Βράχων» έχουν εμφανιστεί μεγάλοι έλληνες καθώς μεγάλοι καλλιτέχνες, έχουν γίνει χιλιάδες παραστάσεις, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί της χώρας και  χιλιάδες θεατών.

Παρά ταύτα, όπως δηλώνει ο κ. Χαρδαλιάς στο localit.gr το θέατρο “Βράχων” από το 2011 και σύμφωνα με τον νόμο 3843/10 καταγράφεται ως αυθαίρετο σε δασική έκταση του Υμηττού.  Με βάση αυτά τα δεδομένα ο δήμος προσέφυγε στην δικαιοσύνη για την αναίρεση του χαρακτηρισμού και  για την άσκηση της οποίας  θα πρέπει να καταβάλει έξοδα 6.000 ευρώ!!!

“Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς ο συγκεκριμένος νόμος από ότι ξέρω έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα σε πολλούς δήμος της περιοχής αλλά και σε άλλους όπως στην Πεντέλη και στο Γαλάτσι” υπογραμμίζει ο κ. Χαρδαλιάς και καταλήγει: «Προσωπικά, αν η νέα κυβέρνηση επιμείνει σε αυτή τη νομοθεσία, δεν ξέρω πως θα μπορέσω να προστατεύσω το θέατρο. Εκτιμώ, όμως ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει εκτός αν θέλει η κυβέρνηση να έρθει η ίδια να το κατεδαφίσει».

Να σημειωθεί ότι εκτός από το θέατρο «Βράχων» αυθαίρετο έχει κριθεί και το φυλάκιο πυροπροστασίας του Υμηττού,  το οποίο  έχει κατασκευαστεί στους πρόποδες του βουνού.  

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…