Άρθρο Localit 31 Δεκεμβρίου, 2013

Μείωση των τελών ύδρευσης στον δήμο Αλεξανδρούπολης

222Την μείωση των τελών ύδρευσης ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης. Η μείωση των τελών ύδρευσης κυμαίνεται από 10% έως 36,67%.

Επίσης, μειώνονται, το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης κατά 25%, το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης κατά 13,33% και τα τέλη δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης με τους αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 16,21% .

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Ευάγγελος Λαμπάκης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΑ προχώρησαν στη μείωση των τελών ύδρευσης από 1 Ιανουαρίου 2014, προσπαθώντας να ελαφρύνουμε στον βαθμό που μπορούμε τους δημότες μας σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι οποίοι θα ωφεληθούν συνολικά 1,5 εκατ. Ευρώ… Η δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι να διατηρήσουμε αυτή την υγιή δημοτική επιχείρηση που στηρίχτηκε σε σωστή διοίκηση, σε καλή διαχείριση, αλλά και στο φιλότιμο των εργαζομένων, για το καλό των δημοτών, γιατί είμαστε ενάντιοι στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Μυτιληνός αναφέρθηκε και στα έργα πνοής, όπως τα χαρακτήρισε, που υλοποιεί η δημοτική επιχείρηση, ύψους 35 εκατ. ευρώ τα οποία αλλάζουν την δομή του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

«Αφουγκραστήκαμε τους πολίτες, στεκόμαστε δίπλα στους δημότες, προχωρήσαμε σε ρυθμίσεις οφειλών, τους εξυπηρετούμε άμεσα» τόνισε ο κ. Μυτιληνός, ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΥΑΑ που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο και είναι έμπρακτα  όλοι συμμέτοχοι σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης.

 

«Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι τα κέρδη της ΔΕΥΑΑ να είναι τόσα όσα μας επιτρέπουν να λειτουργούμε. Τα κέρδη θα είναι ανταποδοτικά και θα επιστρέφουν στους δημότες… Επιβεβαιώνω την θέληση της δημοτικής αρχής να διατηρήσει την ΔΕΥΑΑ», κατέληξε ο κ. Μυτιληνός.

 

 

Η μείωση των τελών ύδρευσης ενδεικτικά:

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Μείωση από 10% έως 16,67%.
  • ΟΙΚΙΣΜΟΙ Ν. ΧΙΛΗΣ, ΑΠΑΛΟΥ, ΜΑΪΣΤΡΟΥ, ΠΑΛΑΓΙΑΣ: Μείωση από 10% έως 14,63%.
  • ΦΕΡΕΣ – ΠΕΠΛΟΣ: Μείωση έως 12,50%.
  • ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΝΘΕΙΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ, ΝΙΨΑΣ, ΛΟΥΤΡΟΥ: Μείωση από 12,50% έως 36,67%.
  • ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΥΚΟΡΡΑΧΗΣ, ΑΙΣΥΜΗΣ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΑΤΑΡΝΗΣ, ΑΥΡΑΣ, ΚΟΜΑΡΟΥ, ΜΕΣΤΗΣ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΛΑΚΑΣ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ, ΚΙΡΚΗΣ, ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ, ΑΓΝΑΝΤΙΑΣ, ΑΕΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΔΩΡΙΚΟΥ, ΠΕΥΚΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΔΟΡΙΣΚΟΥ, ΠΥΛΑΙΑΣ, ΜΕΛΙΑΣ, ΚΑΒΗΣΟΥ, ΚΟΙΛΩΝ, ΠΟΡΟΥ, ΑΡΔΑΝΙΟΥ, ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΚΗΠΩΝ, ΓΕΜΙΣΤΗΣ, ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ, ΙΤΕΑΣ: Χρεώση 0,21 € ανά κυβ. μέτρο, ανεξαρτήτου κατανάλωσης.
  • ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΒΑΝΤΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ, ΔΙΚΕΛΛΩΝ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ, ΕΒΔΟΜΟΥ, ΟΓΔΟΟΥ, ΕΝΑΤΟΥ: Τα τιμολόγια της περιοχής αυτής ήταν και παραμένουν να είναι τα χαμηλότερα από τις υπόλοιπες περιοχές.

 

Αναλυτικά  τα τιμολόγια στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A5%CE%9F%CE%A1%CE%9D%CE%97-%CE%9A%CE%A7%CE%9B

 

* Βίντεο της συνέντευξης Τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://youtu.be/ErIhmPM9hbA

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…