Άρθρο Localit 19 Δεκεμβρίου, 2013

Μέγαρα: Αναρριχητικό πάρκο στην θέση Αετοφωλιά του όρους Πατέρας

αναρριχητικό πάρκο όρος ΠατέραςΤην δημιουργία αναρριχητικού πάρκου σε απόκρημνη περιοχή του όρους Πατέρας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στην συνεδρίασή του της 17 ης Δεκεμβρίου 2013, επικυρώνοντας την σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Το πάρκο βρίσκεται στην περιοχή Αετοφωλιά του Πατέρα και ήδη εκεί αναπτύσσονται αναρριχητικές δραστηριότητες, κυρίως από μέλη του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών

Σκοπός της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η συμμετοχή και η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη νέων μορφών αθλητισμού στην περιοχή η οποία θα αυξήσει των αριθμό των επισκεπτών και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Στις θετικές επιπτώσεις  οι οποίες θα προκύψουν από τη δημιουργία του πάρκου αναφέρθηκε ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς.

Η αναρρίχηση σε βράχο είναι ένα αναπτυσσόμενο στην Ελλάδα άθλημα το οποίο διεξάγεται όλες τις εποχές του χρόνου και συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές μορφές τουριστικού αθλητισμού οι οποίες αποτελούν μια νέα και ισχυρή τάση στην τουριστική αγορά.

Το άθλημα δίνει την δυνατότητα στον σύγχρονο τουρίστα να καλύψει όχι μόνο τη διασκέδαση και την αναψυχή του αλλά και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Η περιοχή της Αετοφωλιάς ή Αετοράχης, με την μορφολογία και το ανάγλυφό της, βοηθά να δημιουργηθούν πολλές αναρριχητικές διαδρομές.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί 30 διαδρομές από αναρριχητές οι οποίοι τις έχουν διαμορφώσει με δικά τους μέσα.

Επικεφαλής των δράσεων είναι ο κ. Δημ. Τιτόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών, εκπαιδευτής ορειβασίας και αναρρίχησης και οδηγός βουνού της ομοσπονδίας ορειβασίας ΕΟΟΑ.

Το άθλημα της αναρρίχησης είναι ένα από τα αναπτυσσόμενα στην χώρα με ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Κάλυμνο όπου μεταβαίνουν περίπου 6000 αναρριχητές τον χρόνο και στα Μετέωρα 3000.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…