Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2012

Μαλεβίζι: Σύντομα σε λειτουργία το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργία «Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο δήμο Μαλεβιζίου. Ο χώρος είναι ήδη έτοιμος, η κάλυψη των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων ολοκληρώνεται , ενώ για τη στελέχωσή του, η οποία θα γίνει εθελοντικά, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από νοσοκομειακούς και ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Στο «Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι ανασφάλιστοι δημότες Μαλεβιζίου, οι οποίοι θα πληρούν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που προβλέπονται, για την παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του, οι γιατροί που θα το στελεχώνουν καθώς και η διαδικασία καθορισμού των ραντεβού, θα γίνουν γνωστά  τις επόμενες ημέρες.  Για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης προσπάθειας, η δημοτική αρχή ζήτησε την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Υ.ΠΕ. Κρήτης, του ΠΑ.Γ.Ν.Η και του Βενιζέλειου Νοσοκομείο, καθώς και της έδρας της Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Σημειώνεται πως  εδώ και δέκα περίπου ημέρες, ξεκίνησε στον συγκεκριμένο  δήμο η λειτουργία Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας,  με αρμοδιότητες την έκδοση και ανανέωση βιβλιαρίων  ανασφάλιστων δημοτών, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε φορέα ασφάλισης. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι δυο κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου Μαλεβιζίου δυο υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. και δυο ιατροί.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες που ανήκαν στις  κατά τόπους νομαρχίες και υγειονομικές υπηρεσίες, με τον «Καλλικράτη» περιήλθαν στην δικαιοδοσία των δήμων.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…