Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2012

Λυκόβρυση: Βοήθημα αλληλεγγύης σε αναξιοπαθούντες πολίτες

Οικονομική βοήθεια άρχισαν να δίνουν δήμοι της χώρας σε άπορους και αναξιοπαθούντες δημότες τους προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που τους έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Το επίδομα αλληλεγγύης, όπως ονομάζεται, κυμαίνεται στα 600 ευρώ και κάθε πολίτης που βρίσκεται σε ένδεια μπορεί να το λάβει μόνο μια φορά το χρόνο. Στην Αττική την αρχή κάνει ο δήμος ο Λυκόβρυσης – Πεύκης και όπως δηλώνει ο δήμαρχος της Δημήτρης Φωκιανός ήδη έχει δοθεί σε είκοσι δημότες.

“Για μας είναι καθήκον το να μπορούμε να βοηθάμε τους αναξιοπαθούντες δημότες μας και το κάνουμε παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος”, δηλώνει στο localit ο κ. Φωκιανός και επισημαίνει ότι όλοι δήμοι μπορούν να δώσουν αυτό το βοήθημα φτάνει να έχουν εντάξει το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό τους, ως “Ταμείο Αλληλεγγύης”. Στην περίπτωση της Λυκόβρυσης – Πεύκης ο δήμος έχει εντάξει κονδύλι 50.000 ευρώ στο “Ταμείο Αλληλεγγύης”.

Οι πολίτες που δικαιούνται αυτό το επίδομα από τους δήμους θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να είναι δημότες του δήμου από τον οποίο ζητούν το επίδομα.
  • Να έχουν εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ ετησίως, το οποίο θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση αντιγράφου του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας.
  • Να έχει γίνει αυτοψία από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου στο περιβάλλον του πολίτη που ζητά το επίδομα προκειμένου να διαπιστωθεί το αληθές της οικονομικής του κατάστασης.

Πάντως όπως επισημαίνεται από τη στιγμή που το συνολικό κονδύλι του Ταμείου Αλληλεγγύης έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του δήμου δεν υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία καταβολής των επιδομάτων. Άλλωστε στον δικαιούχο του επιδόματος δίδεται απόδειξη από το δήμο ότι εισέπραξε τα 600 ευρώ για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…