Άρθρο Localit 27 Ιουλίου, 2012

Λυκόβρυση: Μέχρι 10 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μέχρι 10 Αυγούστου μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερομενοι μαθητές των σχολείων Λυκόβρυσης για συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου. Θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς για μαθητές της Γ΄Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και φοιτητές που ενδιαφέρονται για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

“Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου. Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος ειδικότερα στις μέρες μας είναι ανεπαρκής.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη  λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το οποίο έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία”.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του  Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές (προς το παρόν Γ΄ Γυμνασίου, Α΄,Β΄,Γ΄, Λυκείου) της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται από το Κοινωνικό

Φροντιστήριο σύμφωνα με το υπάρχων εκπαιδευτικό δυναμικό αφορά στα μαθήματα:

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Πληροφορική, Λογοτεχνία, Γραμμικό Σχέδιο, Αγγλικά,
Γαλλικά.

Ειδικά για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές οι οποίοι αποφοίτησαν από δημόσια σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Το φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες.   

Ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π., ίδρυσε Κοινωνικό Φροντιστήριο  του οποίου δικαιούχοι είναι κατά προτεραιότητα  είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία , προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

1.
 Δήλωση των μαθημάτων που επιθυμεί να παρακολουθήσει ο μαθητής.
2. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (όταν προσκομίζεται διαβατήριο είναι απαραίτητη και η άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
3. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής των γονέων ή κηδεμόνων ή του ίδιου του μαθητή αν είναι ενήλικος.
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9, θεωρημένα. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
6. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό, από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία).
7. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
8. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας, εφόσον υπάρχει. 

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από 12/7/2012 έως και 10/8/2012 κατά τις ώρες 10:00 – 12:00 στα παρακάτω σημεία:

Στα γραφεία του ΚΟΙ.Π.Α.Π. Αγ. Βαρβάρας 25 (πρώην Δημαρχείο Λυκόβρυσης) στη Λυκόβρυση υπόψη κ. Ανδρεάδη Γιώργου,
Στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης Πεύκης Ελ. Βενιζέλου 15 στην Πεύκη, υπόψη κας Γκιουζελάκη Κατερίνας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των αιτήσεων θα καταρτιστεί άμεσα ο κατάλογος των δικαιούχων και θα μοιραστεί ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων τα οποία θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10/9/2012 σε συγκεκριμένο σχολείο το οποίο κι αυτό θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα. 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…