Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2012

Κραυγή αγωνίας για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Σε δυναμικές κινήσεις προχωρούν οι δήμοι της Δυτικής Αττικής προκειμένου να σωθεί, όπως υποστηρίζουν, το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού γίνεται γνωστό ότι αποφάσισαν επεμβαίνοντας δυναμικά, να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» καταλαμβάνοντας το χώρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Βασική αιτία της απόφασής τους αυτή η διαχρονική και προκλητική αδιαφορία της πολιτείας η οποία έχει ως συνέπεια να υποστεί το πάρκο μεγάλη οικολογική καταστροφή.  Όπως επισημαίνουν, «παρά τις έντονες και επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες τους προς το ΥΠΕΚΑ και τους αρμόδιους υπευθύνους για την εγκατάλειψη του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου 1.150 στρεμμάτων, τόσο του ΑΣΔΑ όσο και των Δημάρχων Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού, καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Με δεδομένο πλέον ότι η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο και η επικείμενη καταστροφή να είναι μη αναστρέψιμη, αποφασίστηκε η ανάληψη του πλήρους ελέγχου του Πάρκου από τους  Δήμους,  για να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα». Οι φορείς ζητούν να προχωρήσουν και οι τυπικές διαδικασίες, έτσι ώστε το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να παραχωρηθεί οριστικά στην τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό να ληφθούν μέτρα για τη διάσωσή του και να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα, τόσο για την συντήρησή του, όσο και για την την αναβάθμισή του.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…