Άρθρο Localit 03 Ιουλίου, 2012

Κοζάνη: Ένταξη δύο βρεφονηπιακών σταθμών στο ΕΣΠΑ

Ο δήμος Κοζάνης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της κατασκευής και του εξοπλισμού δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών με την ένταξη τους στο Ε.Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ». Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Γ’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, προϋπολογισμού 1.756.000,00 € και τον ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Ο.Τ. ΤΗΣ ΖΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, προϋπολογισμού 4.100.00,00 €. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

      Οι ανάγκες της περιοχής στον τομέα φύλαξης παιδιών είναι μεγάλες, ενώ η λειτουργία ιδιωτικών παιδικών σταθμών δεν μπορεί να την καλύψει, αφετέρου τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν πρόσφατα κάνουν, για μεγάλο μέρος του πληθυσμού απαγορευτική τη διέξοδο ενός ιδιωτικού σταθμού.

      Ο Γ΄ Βρεφονηπιακός σταθμός  με δυναμικότητα 85 παιδιών θα δώσει την ευκαιρία σε τουλάχιστον 85 οικογένειες, να λύσουν το καίριο ζήτημα της φύλαξης των παιδιών και ταυτόχρονα να δώσουν επαγγελματική διέξοδο σε ισάριθμες γυναίκες.   

      Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών αφενός μεν στο τομέα της φροντίδας βρεφών και νηπίων του οικισμού της ΖΕΠ Κοζάνης και της γύρω περιοχής και αφετέρου δε στον τομέα της φροντίδας νηπίων με αναπηρία, αποτελώντας έτσι  την μοναδική υποδομή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης.

Ειδικότερα προτείνεται με την παρούσα πράξη, η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας (ΒΝΣΟΦ), Η συνολική δυναμικότητα των 72 παιδιών αναλύεται ως εξής:

–        12 βρέφη

–        40 νήπια, χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες και

–        20 νήπια με αναπηρία, επίσης χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες,

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…