Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2014

Κως: Συνεργασία Δήμου-Κοιν.Σ.Επ. για ενισχυτική διδασκαλία

πίνακας-σχολείουΗ παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νησιού, προβλέπεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου,  μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου της Κω και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο».

Όπως τονίζεται σχετικά, η συγκεκριμένη δράση εδράζεται στις βασικές αρχές και αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης που πρεσβεύουν σε όλο τον κόσμο οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου της Κω και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ.).

Το κοινό πλαίσιο δράσης περιλαμβάνει από την πλευρά της Κοιν.Σ.Επ. «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» την παροχή στους μαθητές δωρεάν υπηρεσιών ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθησιακής υποστήριξης, προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και τη διδασκαλία και την προετοιμασία συμμετοχής μαθητών σε εξετάσεις ξένων γλωσσών.

Ο Δήμος της Κω από την πλευρά του αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποδεικνύει, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται για την χορήγηση πιστοποιητικού οικονομικής αδυναμίας, τους μαθητές που δικαιούνται τη δωρεάν αυτή παροχή.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…