Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2012

Κοινωνικό τιμολόγιο στα δημοτικά τέλη στο δήμο Βοΐου

Κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο προβλέπεται   μείωση  δημοτικών τελών έως και πλήρης απαλλαγή , σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πολιτών,  αποφάσισε να καθιερώσει  με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, σε μια προσπάθεια ανακούφισης δημοτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, με κριτήρια που βασίστηκαν σε κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα. 

Στην πρώτη κατηγορία  περιλαμβάνονται οι άποροι, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ένδειας, και είναι πιστοποιημένοι στη διεύθυνση Κοινωνικής  Πρόνοιας του δήμου Βοΐου, οι οποίοι και απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη. 

Στη δεύτερη κατηγορία, υπάγονται πολίτες άποροι με βιβλιάριο ανασφαλίστου, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα, οι οποίοι θα καταβάλουν δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 50%. 

Στην τρίτη κατηγορία, περιλαμβάνονται πολίτες με αναπηρία 67% και άνω, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίες θα καταβάλλουν δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 30%. 

 Για όλες οι κατηγορίες δικαιούχων υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υπαχθούν στις ειδικές διατάξεις του κοινωνικού τιμολογίου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…