Άρθρο Localit 06 Σεπτεμβρίου, 2012

Κοινές δράσεις δήμου Αθηναίων και Εμπορικού Συλλόγου για την τόνωση της αγοράς

Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου καθώς και οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν σήμερα κατά σε συνάντηση εργασία εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων  της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και του δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να τονωθεί η αγορά και να βελτιωθεί η εικόνα του κέντρου της Πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών παρεμβάσεων.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: «Ενημέρωσα τον κύριο Καρέλλα και το προεδρείο του Συλλόγου,  για τις πρόσφατες κινήσεις του Δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, την απομάκρυνση του άναρχου παζαριού στο Θησείο, και  την Αγορά της Κυψέλης. Σε συνεργασία με την πολιτεία εξαλείψαμε  την εστία ανομίας και την απειλή για τη δημόσια υγεία που υπήρχε στο Βοτανικό. Θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγής Καρέλλας, δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση έγινε σε ένα πνεύμα, που οι καιροί απαιτούν:  συνέργειες , συμμαχίες, συμπράξεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από κοινές τακτικές που έχουμε με το δήμαρχο, προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις για το επόμενο τρίμηνο.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε σχέση με την αναβάθμιση της πρωτεύουσας ιδιαίτερα  για το κέντρο». Αναφερόμενος στο θέμα του σχεδίου νόμου για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας σημείωσε:  «Πρέπει να δούμε το φαινόμενο της αύξηση της συχνότητας των διαδηλώσεων. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί  σοβαρά, έχουν κατατεθεί προτάσεις. Συμφωνούμε και έχουμε προσυπογράψει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει ο Δήμος της Αθήνας».

Στη συνάντηση μετείχαν η αναπληρώτρια Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κυρία Σουλτάνα Σπυροπούλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς,   ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων  Κωνσταντίνος  Μπιτζάνης, και ο υποδιευθυντής της Ελεγχόμενης Στάθμευσης  Γεώργιος Κολοβός.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μετείχαν οι κ.κ: Παναγής Καρέλλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σωτήρης Αντωνίου, διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Ηλίας Βλαχάκης , γενικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…