Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2013

Καβάλα: Συνάντηση Κοινής Επιτροπής Προγραμματισμού προγράμματος «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020»

ΚαβάλαΣτην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί  αύριο  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, η συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Προγραμματισμού του προγράμματος «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014 – 2020».

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετέχουν τριάντα περίπου άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως οι εκπρόσωποι των εννέα κρατών που καλύπτει η περιοχή εφαρμογής του προγράμματος (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν και Τουρκία) της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος που εδρεύει στο Βουκουρέστι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το βασικό αντικείμενο της είναι, ο σχεδιασμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση και τα συστήματα ελέγχου του προγράμματος, ενώ από ελληνικής πλευράς θα προωθηθεί η ένταξη στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς την τρέχουσα περίοδο επιλέξιμες περιοχές είναι μόνο η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και η Κεντρική Μακεδονία.

Η επιλογή της πόλης της Καβάλας έγινε κατόπιν σχετικής πρότασης από πλευράς του Δήμου με την Ελληνική αντιπροσωπεία και με βάση το γεγονός ότι αυτή την περίοδο η Καβάλα, υλοποιεί τρία έργα που χρηματοδοτούνται από το εν λόγω πρόγραμμα.

Τα συγκεκριμένα έργα είναι το BSBEEP, για την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα, το WASTENET για τη διαχείριση λυμάτων μέσω τεχνητών υγροτόπων και το LIMEN για την αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των παράκτιων πόλεων.

Στα δύο πρώτα έργα ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΥΑΚ είναι επικεφαλής εταίροι, με την υλοποίηση και των τριών να έχει ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2013 και την ολοκλήρωση τους να έχει προγραμματισθεί για το 2015.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…