Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2012

Καλλιθέα: Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, 5 Απριλίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας που βρίσκεται επί της οδού Αγησιάλου 9Α στις Τζιτζιφιές. 

«Αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο συμβολίζει μια υπεύθυνη τοποθέτηση. Δεν μπορεί από μόνο του να τερματίσει την οικονομική κρίση. Αλλά, είναι σίγουρο ότι μπορεί να δημιουργήσει και πάλι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βεβαιότητα ότι δεν είναι μόνοι και να συμβάλει ώστε όλοι μαζί να ανασυνθέσουμε μια περισσότερο αισιόδοξη και, κυρίως, πιο αποφασιστική ματιά για το μέλλον», τόνισε ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο οργανώθηκε και λειτουργεί με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».
Προσφωνώντας τους Προκαθημένους των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις, η Εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, να βρεθούν με συνέπεια στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη».

 «Σε αυτές τις ώρες της κρίσης εμείς, δεν αναρωτιόμαστε το γιατί, αλλά το τι πρέπει να κάνουμε», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εξαίροντας τη συμβολή της Εκκλησίας της Κύπρου και του δήμου Καλλιθέας στη δημιουργία και την υποστήριξη του νέου κοινωνικού θεσμού.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο δικό του χαιρετισμό, ότι «πέρα από τις προσφορές του Κυπριακού λαού και η Εκκλησία του θα ανοίξει το βαλάντιό της και θα συμπαρασταθεί ως το τέλος», διαβεβαιώνοντας τον δήμαρχο Καλλιθέας ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι πάντοτε γεμάτο».

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τις 17 έως τις 30 Απριλίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Καλλιθέας. Λεπτομέρειες στο www.kallithea.gr

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…