Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2013

Καλαμάτα: Οργανωμένη παρέμβαση για παροχή νερού και τροφής σε αδέσποτα ζώα

αδέσποταΟργανωμένη παρέμβαση για παροχή νερού και τροφής σε αδέσποτα ζώα,  ιδίως σκύλους, μέσω του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας, υλοποιεί ο Δήμος της περιοχής, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταφύγιο γι’ αυτά σε δημοτική έκταση 10 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της Καλαμάτας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Δημαρχείο, αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση, ενώ χθες ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή προς τον Φιλοζωϊκό Όμιλο της περιοχής, με την οποία γνωστοποιείται ότι «από την 14η Νοεμβρίου 2013 στην κεντρική αποθήκη του Δήμου Καλαμάτας, που στεγάζεται στα συνεργεία του Δήμου, τέρμα οδού Νέδοντος, θα υπάρχει πιστοποιημένη σκυλοτροφή σε συσκευασίες των είκοσι (20) κιλών για παροχή τροφής των αδέσποτων ζώων της πόλης».

Ανάλογα με τις ανάγκες, η τροφή θα διατίθεται στο Φιλοζωϊκό προκειμένου να τη διανείμει.

Για τη μεταφορά της τροφής και για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει αυτοκίνητο (κλειστή κλούβα) και δημοτικό υπάλληλο ως οδηγό.

Ο Φιλοζωϊκός Όμιλος, συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για τη διανομή της τροφής και την περισυλλογή των αδέσποτων, με σκοπό την ορθή διαχείριση στο πλαίσιο της ευζωΐας των ζώων αυτών.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, η παρέμβαση οργανωμένης σίτισης θα γίνει με στόχο την αποφυγή επιθέσεων σε ανθρώπους από αδέσποτα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει, οι επιθέσεις από αδέσποτα ζώα σε ανυποψίαστους διαβάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν αυξηθεί πολύ σε αριθμό και τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και, δυστυχώς, σε πάρκα και κοντά σε σχολεία.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…