Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2012

Ηράκλειο: Τα ΚΑΠΗ πάνε Ιστορικό Μουσείο

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας προς όφελος των ηλικιωμένων πολιτών του δήμου Ηρακλείου από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνεται πρόγραμμα επισκέψεων (με δωρεάν συμμετοχή) στο Ιστορικό Μουσείο από γκρουπ ηλικιωμένων – ωφελούμενων των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η.).

Ήδη την Παρασκευή 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη από ωφελούμενους του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. Κατσαμπά, ενώ πρόκειται να καταρτιστεί πρόγραμμα επισκέψεων για όλα τα Κέντρα.

Στόχος της δράσης είναι όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Δ. Συγγελάκη, «η επαφή και γνωριμία με την ιστορία και την παράδοση του τόπου όσο των δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού, η προαγωγή του πολιτισμού αλλά και η ενεργοποίηση των ηλικιωμένων πολιτών. Μέσα από τις επισκέψεις αυτές δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές του Ηρακλείου αλλά και να ενδυναμώσουμε τις αναμνήσεις μίας δυναμικής ομάδας του πληθυσμού, μεταφέροντάς τες στη συνέχεια στους νεώτερους μέσα από προγράμματα ζεύξης των γενεών».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…